Speciaal voor casemanagers en andere verwijzers

Als casemanager, huisarts of medewerker van een transferbureau komt u vaak in contact met mensen met geheugenproblemen, die op (korte) termijn zijn aangewezen op specialistische zorg. Samen met hun mantelzorger helpt u ze met een goede invulling van hun zorgbehoefte.

Vertrouwd aanspreekpunt

Een casemanager wordt vaak gezien als de centrale steun en toeverlaat. Hij of zij helpt een persoon met dementie, vanaf de diagnose tot aan opname in een verpleeghuis. Ook voor mantelzorgers is de casemanager een vertrouwd aanspreekpunt. Een casemanager informeert, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Op zoek naar een plek voor vader of moeder?

Specialist in dementiezorg

Omdat we veel kennis en ervaring hebben, durven we onszelf specialist te noemen in het verzorgen en verplegen van mensen met dementie. Dit doen we voor bewoners met zorgprofiel VV4, VV5 en VV6 (vroeger ZZP4, etc.). Ook hebben we plekken beschikbaar voor de zogeheten ‘verkeerde bed patient’. Artemis voldoet aan alle kwaliteitseisen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt. Bovendien hebben we speciaal aanbod voor deze doelgroep:

Speciaal voor echtparen waarvan een van de partners een indicatie heeft beschikt Artemis over echtparenkamers. Op deze manier blijft samenwonen mogelijk, terwijl een van de partners elke dag de benodigde zorg krijgt. Neem contact op voor meer informatie en het nagaan van beschikbaarheid.

U ontmoet dagelijks mantelzorgers. Zij verzorgen hun naaste, maar hebben ook hun eigen drukke leven. Ze moeten soms ook aan zichzelf denken en dat komt er dan te weinig van.

Artemis begrijpt dat een mantelzorger af en toe ook de eigen werkzaamheden voorrang wil geven. Of een adempauze nodig heeft. Even de batterij opladen. Daarom hebben we Respijtzorg ontwikkelt.

Het biedt de mantelzorger de ruimte om voor een korte of wat langere periode de zorg los te laten. De verzorgde is in goede handen bij ons en kan zonder extra kosten meedoen met alle activiteiten.

Alzheimer cafe 

Omdat we onze kennis en ervaring graag delen met anderen dragen we bij aan initiatieven als het Alzheimer Café en andere lotgenoten bijeenkomsten. Elke derde donderdag van de maand ontmoeten wij elkaar in de afdeling Arnhem en omstreken / Overbetuwe. Klik hier voor de laatste informatie en de programma onderdelen.

Niet gevonden wat u zoekt?

Op de pagina FAQ vind u de meest gestelde vragen. Wellicht staat daar het antwoord tussen of neem direct contact op.

upDate

Vanuit onze ambitie om de beste zorg te bieden aan onze bewoners komen we veel wetenswaardigheden tegen op het gebied van dementiezorg. Soms vernieuwend, dan weer verdiepend – maar altijd interessant voor alle harde werkers in dementiezorg. Daarom sturen we met enige regelmaat een upDate van onze bevindingen. Meld je aan als je die ook wilt ontvangen.