Zomerse activiteiten voor mensen met dementie

18 juli 2016 | Door: Simone Stokx

Het mooie weer staat voor de deur. Zodra de temperatuur gaat stijgen en het droog blijft, is het tijd om lekker naar buiten te gaan.


We gaan massaal genieten van de zon en ook voor onze naasten doet de zomerzon veel goed. Leuke  activiteiten te verzinnen, valt niet altijd mee. Daarom geven wij hier enkele tips voor leuke uitjes:

In de tuin werken

Of je nou samen onkruid gaat wieden of de planten water gaat geven, het gaat er om dat je samen lekker bezig bent. Ga in de weer met kleurrijke bloemen, het plukken van besjes of aardbeien: Het hoeft allemaal niet netjes te gebeuren. Door samen iets te ondernemen krijgt uw naaste het gevoel dat hij of zij nuttig bezig is.

Bootjes kijken

Wanneer je in de buurt woont van een meer of rivier is het leuk om samen naar de waterkant te gaan om te genieten van de verschillende activiteiten die daar plaatsvinden. Rondkijken vraagt weinig energie.

Om het nog leuker te maken kunnen jullie genieten van een picknick door hapjes en drankjes mee te nemen.

Een dagje naar zee

Wanneer je naaste dol op de zee is maar niet meer zo mobiel is zijn er op verschillende plekken in Nederland rolstoelen en rollators met luchtbanden beschikbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het strand. Voor adressen kunt u kijken op accessibletravel.nl. 

Als je een dagje naar het strand gaat kies dan voor een dag met mooi weer.

Hou in gedachten dat een aangename temperatuur voor jou, voor je naaste met dementie heel anders aan kan voelen.

Samen ijsjes maken

Wat is nou lekkerder bij warm weer dan een verkoelend ijsje? Deze zijn heel makkelijk zelf te maken. Zo kan je voor ongeveer 30 euro  al een eenvoudige ijsmachine kopen maar ook zonder machine kan je zelf ijsjes maken.

Als je op internet zoekt vind je al snel, onder andere op Youtube, allerlei recepten om heerlijke ijsjes te maken met bijvoorbeeld vers fruit.

Heeft u nog meer zomerse ideeën? Laat het ons weten, want samen weten we meer.

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep