Nederland samen dementie vriendelijk maken

10 mei 2016 | Door: Het Witte Huis

Samen werken aan een dementievriendelijk Nederland


In de toekomst zal dementie volksziekte nummer 1 worden. Iedereen krijgt er mee te maken, aangezien 1 op de 5 inwoners van Nederland de ziekte krijgt. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kunnen we veel voor elkaar betekenen en zo het dragelijker maken. Op deze manier kunnen mensen met dementie en betrokkenen zo lang mogelijk actief deelnemen aan het leven.

De nieuwe campagne van Alzheimer Nederland, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, PGGM en het Deltaplan Dementie heet ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’. Het doel van de campagne is het bedanken en steunen van de bestaande dementievriendelijke organisaties, mensen en gemeenten.

Met als doel iedereen in Nederland voor 2020 meer kennis te geven van dementie zal er meer oog moeten zijn voor de mogelijkheden die mensen met dementie nog hebben, in plaats van te kijken naar de dingen die diegene niet meer kan. Ook moet de waardering en steun voor de mantelzorgers vergroot worden. Het streven is dan ook om in 2020 het taboe op het hebben van dementie weggenomen te hebben.
 

Het Witte Huis en dementie

Binnen het Witte Huis in Zetten wordt gestreefd naar een thuissituatie in plaats van de sfeer van een verzorgingshuis voor dementerenden. Zo wordt er gekeken naar wat er wel mogelijk is door de bewoners te stimuleren, met ze te praten over hun wensen en misschien nog wel belangrijker, naar ze te luisteren. Dit resulteert onder andere in een bewoner die gebruik maakt van een iPad, vriendschappen die ondanks de dementie gesloten worden op soms zeer hoge leeftijd en bewoners die zelfstandig en op een verantwoorde manier door het dorp wandelen.

Voor meer informatie over deze campagne kunt u kijken op: www.samendementievriendelijk.nl

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep