Kijktip!

26 mei 2016 | Door: Simone Stokx

Wat als je moeder Alzheimer krijgt?

De moeder van de 24-jarige Martina heeft Alzheimer. Gisteravond besteedde het televisieprogramma ‘Geef om je hersenen’ aandacht aan de noodzaak van het doen naar hersenonderzoek. Martina Braas is zich als geen ander bewust van het belang van dit onderzoek.

Martina mist  vooral de kleine dingen bij haar moeder. Zo vergat ze nooit een verjaardag en stond altijd als eerste klaar met een bloemetje of cadeau. Nu weet haar moeder niet eens meer dat ze jarig is.

Ze weet nog goed hoe het geheugenverlies van haar moeder begon. Soms was ze erg verward, afwezig of vergat kleine, simpele dingen. Had ik haar net een verhaal, vol enthousiasme, verteld, was ze dat een uur later alweer vergeten. Dit was voor mij erg frustrerend en ik begon mezelf af te vragen wat er toch aan de hand was.

Mijn vader en zus merkte ook dat mijn moeder steeds meer vergat en we wilde haar hiermee confronteren. Haar antwoord was dat wanneer wij dachten dat er iets mis was, dat zij zich wilde laten onderzoeken. Vrij snel hierna werd er Alzheimer geconstateerd. 

Wil je 'Geef om je hersenen' terugkijken? Klik dan op onderstaande link:

http://www.omroepmax.nl/geefomjehersenen/uitzending/tv/geef-om-je-hersenen-woensdag-25-mei-2016/

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep