Hoe word je 100?

9 juni 2016 | Door: Simone Stokx

Het geheim van 100 worden


Hoe word je 100? Zijn daar speciale gewoontes voor nodig? Moet je extreem gezond leven? Wat is het geheim of is het gewoon geluk?

Niemand zit er echt op te wachten om ontsterfelijk te zijn, maar om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het leven zullen vele tekenen. Hans van Hateren en Nanno Kleefstra, beide werkzaam als arts, hebben 10 taaie ouderen opgezocht voor een goed gesprek.

Iets wat heel duidelijk naar voren komt is dat geen van de ouderen iets ‘bijzonders’ heeft gedaan om de hoge leeftijd te bereiken. Sommige van hen zijn zelfs ziek geweest, heeft gerookt of drinkt graag een borreltje.


Is oud worden dan toeval? Wie weet. Wat opvalt is dat al deze mensen een heel groot talent hebben: Ze zijn gelukkig. Wil je ook oud worden, dan hebben de ouderen een tip: Bij ellende en/of tegenslag moet je het achter je kunnen laten en door kunnen gaan: Dat is het geheim!

In Het Witte Huis in Zetten woont een dame van 98. Een extra tip die zij geeft en ik u niet wil onthouden: Draag als vrouw altijd lippenstift, dan zul je er altijd jong uitzien!

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep