Grootste angst onder ouderen

6 april 2016 | Door: Het Witte Huis

Uit onderzoek van www.Zilverwonen.nl is gebleken dat ouderen het meeste bang zijn om te gaan dementeren. De ondervraagden willen het liefst gezond en zelfstandig oud worden. Onder de 1207 ondervraagden vielen ouderen die nog zelfstandig woonden en een leeftijd van 55 tot 80 jaar hadden. De angst om te dementeren was onder 65% van de ondervraagden aanwezig.

Deze angst werd gedeeld door 70% van de vrouwen en 60% van de mannen. Naast dementeren zijn hun zelfstandigheid verliezen, afname van hun mobiliteit en een zwakkere gezondheid schrikbeelden voor deze ouderen.

Het ideaalbeeld van ouder worden werd ook onderzocht. De ondervraagden willen graag gezond blijven, financieël onafhankelijk en in hun eigen huis woonachtig blijven.

Het onderzoek toonde aan dat ouderen echter niet actief zijn het ideaalbeeld te realiseren. Meer dan 70% van de ouderen heeft tijdens het onderzoek aangegeven dat zij niet tot nauwelijks maatregelen treffen om dit beeld te realiseren. Door tijdig na te denken over passende voorzieningen, denk aan hulpmiddelen of een variant op het ouderwetse verzorgingshuis, kunnen deze doelen bereikt worden.

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep