Dementie game

25 mei 2016 | Door: Simone Stokx

Hoe kan de omgeving het beste reageren op iemand  met dementie? Hoe is het om dement te zijn en te merken dat je niet alles meer kunt? De Limburgse zorgorganisatie Sevagram heeft een speciale dementie game ontwikkeld. Yvonne Huveneers, Sevagram: ‘We zagen zo vaak om ons heen hoe gemakkelijk conflicten en irritaties ontstaan tussen mensen met dementie en degenen die voor hen zorgen. Dat geldt zelfs voor de ervaren professionals. Maar natuurlijk is het voor mantelzorgers, voor wie het leven me een familielid met dementie heel ingrijpend en verwarrend kan zijn, helemaal moeilijk om er mee om te gaan. We wilden onze boodschap op een toegankelijke en aansprekende manier overdragen. Een game is daar ideaal voor. Het is laagdrempelig, interactief, je concrete situaties laten zien, maar ook allerlei informatie toevoegen en je prikkelt mensen om door te gaan door ze te belonen als ze het goed doen.

In de game begeef je, je in de virtuele wereld van de stad Dementia. Daar wonen verschillende personen die allen een bepaalde vorm van dementie hebben. Je komt bij ze op bezoek, vraagt of je een boodschap kan doen of helpt ze bij dagelijkse dingen. Als je een opdracht succesvol afrondt, mag je door naar het volgende level. Ook krijg je inhoudelijke feedback over het waarom van het juiste antwoord.

In 2040 zijn er naar schatting 400.000 mensen met deze aandoening. In mei start het ministerie daarom met het programma Dementievrienden. Staatssecretaris van Rijn wil dat er uiteindelijk een miljoen mensen in Nederland weten wat dementie inhoudt en hoe je mensen met dementie het beste kunt bejegenen.

De dementiegame is gratis. Speel het op www.dementiegame.nl. 

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep