Dementerend echtpaar ontmoet elkaar elke dag opnieuw

27 oktober 2016 | Door: Simone Stokx

Hoe fijn is het als je tot het einde samen kan blijven wonen, wanneer het thuis niet meer gaat? Ook in het Witte Huis zijn echtparen welkom!

Ze zijn al 67 jaar getrouwd: Claar (90) en Frits (92). Het bejaarde echtpaar woont in een verpleeghuis in Rotterdam. Ze zijn allebei dementerend en wonen niet op dezelfde afdeling.

Doordat ze dementie hebben, ontmoet het echtpaar elkaar elke dag ‘opnieuw’. In een video die werd gemaakt door EenVandaag is te zien hoe deze ontmoeting tussen Claar en Frits telkens tot ontroerende taferelen leidt.

„Ik weet helemaal niet wat ik hier kom doen”, zegt Frits, die niet begrijpt waarom hij mee moet naar een andere afdeling. De vrouw die hem begeleidt, zegt een verrassing voor hem te hebben. 

VERRASSING

Fits heeft een verwarde blik in zijn ogen totdat hij de ‘verrassing’ aan tafel ziet zitten: zijn geliefde Claar. „Hallo lieverd”, zegt hij, en er volgt een dikke zoen. 
De man vraagt zijn vrouw wat ze in het verpleeghuis doet en waar ze woont. „Ik woon hier net als jij. Je doet alsof je me kwijt was”, zegt Claar. 

Hand in hand wordt besproken waarom ze niet meer in hetzelfde bed kunnen slapen. „De bedden zijn te smal”, zegt Claar. „Dan gaan we toch andere bedden kopen”, zegt Frits. Zijn vrouw is het met hem eens: „Ja, dat zouden we moeten doen. ”

 

 

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep