Bewegen en dementie: Dit moet je niet vergeten!

30 maart 2017 | Door: Simone Stokx

Dat niet of onvoldoende bewegen slecht is voor het brein weten we inmiddels vanuit onderzoek. Helaas komt het vaak en te veel voor dat ouderen en mensen met een vorm van dementie te weinig aan beweging toe komen. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar het lijkt de dementie wel te  vertragen. Het verbetert het denkvermogen, het doen van alledaagse activiteiten verloopt beter en bewegen heeft een gunstig effect op stemming.

Bewegen is goed voor de zorg
Wanneer mensen met dementie meer gaan bewegen, levert dit ook voor  zorgverleners en mantelzorgers voordelen op. Doordat de mensen met dementie zich beter voelen, wordt het leuker om zorg te geven. Ze zullen ’s nachts rustiger slapen. Wanneer mensen beter gaan eten en hun conditie verbetert, worden ze actiever. Ze hebben dan bijvoorbeeld ook minder last van pijn en andere klachten.  Voor mantelzorgers wordt het dan mogelijk om meer leuke activiteiten (klein of groot) met ze te ondernemen.

Het Witte Huis in Zetten


In Het Witte Huis in Zetten zijn ze voorzien van een mooie grote zolder. Op deze zolder wordt, in samenwerking met een fysiotherapeute, een aangepast beweegprogramma georganiseerd. Dit tot groot enthousiasme van onze bewoners!

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep