Alzheimer Café Betuwe 

10 juni 2016 | Door: Simone Stokx

ALZHEIMER CAFÉ BETUWE IN JUNI 2016


Op dinsdag 21 juni 2016 wordt voor dit jaar het zesde Alzheimer Café Betuwe gehouden met als onderwerp "Geheugenpolikliniek als zorgaanbieder".
Geheugenpoli is een belangrijke zorgaanbieder voor volwassenen en ouderen met geheugenklachten, geheugenstoornissen en (mogelijk) dementie. Zij beschikt over richtlijnen voor diagnostiek en behandeling en is een middel om de kwaliteit van de zorg te bevorderen.
De inleiding wordt gehouden door dr. Jurgen Claassen, die werkt als klinisch geriater op de geheugenpoli van het Radboudumc in Nijmegen en voert onderzoek uit naar dementie en lichte geheugenstoornissen. In zijn inleiding zal hij toelichten welke patiënten terecht kunnen op de geheugenpoli, wat er precies gebeurt op de geheugenpoli en hoe het na het bezoeken aan de geheugenpoli verder gaat.  


Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met een beginnende dementie, hun partner, hun familieleden, mantelzorgers en vrienden. De gasten van het café praten rondom de tafel over onderwerpen, die ze in de thuissituatie meemaken over dementie en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Een lotgenoten contact in een ongedwongen sfeer!


Het Alzheimer Café Betuwe wordt gehouden in het woonzorgcentrum "Tertzio" te Elst en is
bestemd voor de inwoners van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard. Elke gast wordt
vanaf 18.30 uur verwelkomt en het programma begint om 19.00 uur en eindigt uiterlijk om 21.00 uur. Beroepsmensen zullen eveneens aanwezig zijn om u op een of andere manier hulp te bieden of om uw dringende vragen te beantwoorden. Bij ontvangst krijgt u gratis een kopje koffie of thee.


Een uitgebreide informatietafel is aanwezig en iedereen is van harte welkom.

Copyright 2016 artemisgroep.nl | All rights Reserved | artemisgroep.nl

KvK: 61006475 | IBAN: NL72 ABNA 0504 9581 78

Powered by Wallbrink Crossmedia Groep