ZOMERSE ACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET DEMENTIE

Het mooie weer staat voor de deur. Zodra de temperatuur gaat stijgen en het droog blijft, is het tijd om lekker naar buiten te gaan.

 

18 Jul

We gaan massaal genieten van de zon en ook voor onze naasten doet de zomerzon veel goed. Leuke  activiteiten te verzinnen, valt niet altijd mee. Daarom geven wij hier enkele tips voor leuke uitjes:

In de tuin werken

Of je nou samen onkruid gaat wieden of de planten water gaat geven, het gaat er om dat je samen lekker bezig bent. Ga in de weer met kleurrijke bloemen, het plukken van besjes of aardbeien: Het hoeft allemaal niet netjes te gebeuren. Door samen iets te ondernemen krijgt uw naaste het gevoel dat hij of zij nuttig bezig is.

Bootjes kijken

Wanneer je in de buurt woont van een meer of rivier is het leuk om samen naar de waterkant te gaan om te genieten van de verschillende activiteiten die daar plaatsvinden. Rondkijken vraagt weinig energie.

Om het nog leuker te maken kunnen jullie genieten van een picknick door hapjes en drankjes mee te nemen.

Een dagje naar zee


Wanneer je naaste dol op de zee is maar niet meer zo mobiel is zijn er op verschillende plekken in Nederland rolstoelen en rollators met luchtbanden beschikbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het strand. Voor adressen kunt u kijken op accessibletravel.nl.

Als je een dagje naar het strand gaat kies dan voor een dag met mooi weer.

Hou in gedachten dat een aangename temperatuur voor jou, voor je naaste met dementie heel anders aan kan voelen.

Samen ijsjes maken


Wat is nou lekkerder bij warm weer dan een verkoelend ijsje? Deze zijn heel makkelijk zelf te maken. Zo kan je voor ongeveer 30 euro  al een eenvoudige ijsmachine kopen maar ook zonder machine kan je zelf ijsjes maken.

Als je op internet zoekt vind je al snel, onder andere op Youtube, allerlei recepten om heerlijke ijsjes te maken met bijvoorbeeld vers fruit.

Heeft u nog meer zomerse ideeën? Laat het ons weten, want samen weten we meer.

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.