ZOETERMEERSE BEWONERS KRIJGEN GEEN WARME MAALTIJD MEER

In Zoetermeer is er besloten dat de bewoners van twee huizen geen warme maaltijden meer krijgen in het restaurant. De organisatie die deze maaltijden bezorgt, Palet Welzijn, zegt gedwongen te moeten bezuinigen op de maaltijden. Dit omdat het niet meer rendabel zou zijn.

Een van de bewoonsters heeft afgelopen weekend bij een van haar negen kinderen gegeten.

Wanneer je de kinderen dichtbij hebt en de mogelijkheid hebt is dit natuurlijk een hele fijne oplossing maar lang niet iedereen heeft deze mogelijkheid. Dit zou dus betekenen dat die bewoners in het weekend overgeleverd zijn aan kant-en-klaar maaltijden.


07 Oct


Sociale aspect

Oudere mensen hebben een klein wereldje die zich beperkt tot de mensen die ze kennen. Deze mensen zien zij natuurlijk in het restaurant en niet in hun eigen kamer. Het restaurant is voor de bewoners dus een belangrijk ontmoetingspunt, belangrijker dan de maaltijden die er geserveerd worden.

De mensen die in het weekend dus hun magnetronmaaltijden eten, zitten aan hun eigen tafel te eten en missen dan het sociale contact. Dit valt nu weg in de weekenden.

Volgens Palet Welzijn moest dit besluit genomen worden omdat de personeelskosten in het weekend te hoog waren en de omzet van het restaurant te laag. De woordvoeder wil benadrukken dat alleen de keuken dicht is maar het pand wel open is. Hierdoor kunnen de bewoners er wel afspreken.

Maar of dat voldoende is om de bewoners te voorzien in hun gemeenschappelijke eetmoment…….?


Het Witte Huis in Zetten

Gelukkig hebben wij als Witte Huis een traiteur die meerdere keren per week komt leveren. Onze versmaaltijden zorgen voor een gezamelijk en gezellig eetmoment. Onze eetmomenten, ongeacht of dit lunch of diner is, zijn tevens rustmomenten. Wij zorgen voor een fijne sfeer, waarin al onze bewoners, aan grote tafels kunnen eten wat zij lekker vinden. Onder het genot van diverse soorten (luxe) brood of keuze in verschillende warme maaltijden, drinken wat zij wensen, eventuele extra's en een praatje. Want naast dat de maaltijden belangrijk zijn, mag het sociale aspect zeker niet vergeten worden!

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.