ZELFSTANDIG WINKELEN BLIJFT MOGELIJK DOOR STOEPTEGELS

In de Stadionbuurt in Amsterdam is vorige week woensdagmiddag een route uitgezet die mensen met dementie moet helpen om zelfstandig boodschappen te kunnen (blijven) doen. Mooi initiatief, nu ook veel mensen met de diagnose dementie langer zelfstandig thuis (moeten) blijven wonen!

De zogenaamde boodschappenroute loopt tussen het Odensehuis, een inloophuis voor mensen met dementie, in de Hygiëastraat naar het winkelgebied aan de Stadionweg. De route vermijdt daarbij vanwege de veiligheid drukke oversteekplaatsen.

De weg naar de winkels en terug naar het inloopcentrum wordt aangeduid met simpele symbolen op de stoep: een boodschappenkar en een huisje. Deze symbolen zijn gekozen door bezoekers van het Odensehuis. Zij kunnen immers het beste inschatten welke iconen het best herkenbaar zijn voor iemand met dementie.

Op dit moment zijn de aanwijzingen nog tijdelijk aangebracht, maar als de route goed wordt gebruikt zal er een permanente versie komen.

22 Feb

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.