WEER EEN NIEUWE GAME OVER DEMENTIE!

In Nederland lijden ongeveer 270.000 personen aan de ziekte Alzheimer. Doordat de vergrijzing in Nederland alleen maar toe gaat nemen, wordt het aantal patiënten dat hieraan lijdt alleen maar groter. Wetenschappelijk onderzoek is cruciaal, aangezien er geen uitzicht is op genezing. Er is een game ontwikkeld, waardoor iedereen zijn of haar bijdrage kan leveren aan dit onderzoek.

27 May

De app, genaamd Sea Hero Quest, is eerder deze maand al uitgebracht in Duitsland en de UK. Door de samenwerking tussen T-mobile en Alzheimer Nederland is het nu ook hier beschikbaar. Als speler ben je de zoon van een man met geheugenproblemen en moet jij, als zeevaarder, terug naar de plekken die je vader ooit bezocht. Omdat het geheugen van je vader te wensen overlaat, moet jij de locaties herontdekken.

Tijdens het spelen van het spel, zorg jij als speler dat de onderzoekers verschillende waardevolle gegevens krijgen. Deze anonieme data over onder andere ruimtelijk inzicht en het oriëntatie vermogen, zijn cruciaal voor het onderzoek. Door twee minuten te spelen, bezorg jij de wetenschappers data voor 5 uur onderzoek.

INHOUD VAN HET SPEL


Om de levels te doorlopen moet je een route varen en langs diverse checkpoints gaan. Door een kaart te onthouden, die je bij aanvang van een level te zien krijgt, weten de wetenschappers wat jij doet als je de weg kwijt bent en welke route je neemt. Doordat Alzheimer patiënten geen herkenningspunten kunnen onthouden en hierdoor de weg niet meer weten, is dit voor hen een lastige opdracht.

Tot op heden heeft de app al 725 jaar aan wetenschappelijk onderzoek opgeleverd. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad, is gratis en blijft dit ook gedurende het spelen.

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.