NADOEN VAN BEWEGINGEN KAN ALZHEIMERPATIËNTEN HELPEN

HANDELINGEN VAN ALZHEIMERPATIËNTEN

Alzheimerpatiënten leren handelingen, die ze door hun ziekte verleren, opnieuw door het imiteren van anderen.

Doordat het lichaam en het brein door de ziekte minder goed samenwerken kunnen bepaalde handelingen daardoor moeilijker worden uitgevoerd. In de beginfase zijn de patiënten nog in staat om de bewegingen te imiteren. Indien de patiënt dit nog kan, kunnen zij handelingen die zij niet konden uitvoeren door hun ziekte, opnieuw leren. Wetenschappers uit Genoa van de universiteit schrijven dit in Frontiers in Aging Neuroscience, een wetenschappelijk tijdschrift.


05 Apr

Volgens de onderzoekers is het nadoen van de bewegingen te vergelijken met een kind die zijn of haar ouders imiteert of een trainer die zijn leerling een service uitlegt tijdens de tennisles. Dit proces is te vergelijken met het vergeten van handelingen en deze opnieuw aan te leren.

Tijdens het onderzoek bleek dat de patiënten de bewegingen van een mens beter konden imiteren dan van een computer.

De oorzaak hiervan is dat bij de interactie met een echt persoon een emotionele reactie teweeggebracht wordt en dit bij een computer niet het geval is. 

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.