'IK HEB DEMENTIE'

'IK HEB DEMENTIE'

Onlangs is het boek 'Ik heb dementie' uitgegeven. In dit boek wordt door middel van diverse brieven een indringende en open inzicht gegeven hoe de patiënten dementie beleven.  In dit boek laten de schrijvers zien, dat ondanks dat het soms erg lastig kan zijn, dementie hun leven niet hoeft te overheersen. Dat deze ziekte bij iedereen anders is, wordt duidelijk in de verschillende brieven.


18 Apr

De schrijvers van de brieven geven door middel van de persoonlijke en openhartige brieven tips en suggesties over hoe zij om gaan met dit ziektebeeld, wat ingewikkeld en ingrijpend is. De schrijvers komen uit diverse woonsituaties: Sommige wonen nog thuis, andere in een verpleeghuis of in een speciale woonvorm voor dementeren.

Mensen met dementie worden te snel ‘afgeschreven’ doordat er gekeken wordt naar wat de patiënt niet meer kan, in plaats van waar hij of zij nog goed in is.

Binnen Artemis groep wordt de positieve kant juist belicht. Alles wat de bewoners nog zelf kunnen, mogen zij zelf doen. Ook mogen zij, ondanks dat ze woonachtig zijn in een woonzorgomgeving waar voldoende personeel is, helpen met huishoudelijke taken. Dit alles om hen te blijven stimuleren.

HET WITTE HUIS IN ZETTEN


Er is gebleken, bijvoorbeeld in onze locatie Het Witte Huis in het Betuwse Zetten, dat door het blijven stimuleren van onze bewoners, de activiteit en zelfstandigheid vergroot kan worden. Dit alles ondanks de dementie.
Het boek ‘Ik heb dementie’ is te verkrijgen via de website: www.ikhebdementie.nl

 

 

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.