GRATIS TUK TUK-TAXI VOOR OUDEREN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Nog voor de zomer moeten de eerste Tuk Tuks in Capelle aan den IJssel rijden. Iedereen kan er gebruik van maken maar ouderen mogen gratis mee. Maaike Antheunissen heeft het plan bedacht en is druk bezig met de financiering nadat de gemeenteraad een subsidieaanvraag heeft afgewezen. Naast een crowdfundings actie is ze in gesprek met financiers.
,,Ik hoop nog in juni of eerder te starten’’, vertelt ze. Uiteindelijk wil ze zestien Tuk Tuks rond laten rijden, maar ze denkt met vier of vijf wagens te gaan starten. Het zijn gemotoriseerde versies van de traditionele trishaw die veel in Azië worden gebruikt voor het vervoer van mensen.

 

 

 

13 Jan

Haar idee komt voort uit het gebrekkige openbaar vervoer in haar ogen in haar gemeente waardoor ouderen amper meer de deur uit komen. ,,Er zijn veel wijken waar alleen elk uur of zelfs om het een uur een bus komt, dat is te weinig. Het ov voor 65 plussers is dan wel gratis maar als er niets rijdt dan heb je er nog niets aan.’’

Ze wil minimaal zes dagen in de week gaan rijden, als er animo voor is zelfs alle dagen van de week. ,,Dat moet van acht uur ’s ochtends tot tien uur in de avond, we gaan in twee ploegendiensten rijden.’’

Naast het gratis vervoer van ouderen mag iedereen de Tuk Tuk voor laten rijden. Het kost twee euro per persoon per wijk. Elke wijk telt als een zone. De bedoeling is uit te breiden naar Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.