DEMENTIE GAME

Hoe kan de omgeving het beste reageren op iemand  met dementie? Hoe is het om dement te zijn en te merken dat je niet alles meer kunt? De Limburgse zorgorganisatie Sevagram heeft een speciale dementie game ontwikkeld. Yvonne Huveneers, Sevagram: ‘We zagen zo vaak om ons heen hoe gemakkelijk conflicten en irritaties ontstaan tussen mensen met dementie en degenen die voor hen zorgen. Dat geldt zelfs voor de ervaren professionals. Maar natuurlijk is het voor mantelzorgers, voor wie het leven me een familielid met dementie heel ingrijpend en verwarrend kan zijn, helemaal moeilijk om er mee om te gaan. We wilden onze boodschap op een toegankelijke en aansprekende manier overdragen. Een game is daar ideaal voor. 

25 May

Het is laagdrempelig, interactief, je concrete situaties laten zien, maar ook allerlei informatie toevoegen en je prikkelt mensen om door te gaan door ze te belonen als ze het goed doen.

In de game begeef je, je in de virtuele wereld van de stad Dementia. Daar wonen verschillende personen die allen een bepaalde vorm van dementie hebben. Je komt bij ze op bezoek, vraagt of je een boodschap kan doen of helpt ze bij dagelijkse dingen. Als je een opdracht succesvol afrondt, mag je door naar het volgende level. Ook krijg je inhoudelijke feedback over het waarom van het juiste antwoord.

In 2040 zijn er naar schatting 400.000 mensen met deze aandoening. In mei start het ministerie daarom met het programma Dementievrienden. Staatssecretaris van Rijn wil dat er uiteindelijk een miljoen mensen in Nederland weten wat dementie inhoudt en hoe je mensen met dementie het beste kunt bejegenen.

De dementiegame is gratis. Speel het op www.dementiegame.nl

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.