BEWEGEN EN DEMENTIE: DIT MOET JE NIET VERGETEN!

Dat niet of onvoldoende bewegen slecht is voor het brein weten we inmiddels vanuit onderzoek. Helaas komt het vaak en te veel voor dat ouderen en mensen met een vorm van dementie te weinig aan beweging toe komen. Met bewegen kun je de dementie niet stoppen, maar het lijkt de dementie wel te  vertragen. Het verbetert het denkvermogen, het doen van alledaagse activiteiten verloopt beter en bewegen heeft een gunstig effect op stemming.


30 Mar

Bewegen is goed voor de zorg

Wanneer mensen met dementie meer gaan bewegen, levert dit ook voor  zorgverleners en mantelzorgers voordelen op. Doordat de mensen met dementie zich beter voelen, wordt het leuker om zorg te geven. Ze zullen ’s nachts rustiger slapen. Wanneer mensen beter gaan eten en hun conditie verbetert, worden ze actiever. Ze hebben dan bijvoorbeeld ook minder last van pijn en andere klachten.  Voor mantelzorgers wordt het dan mogelijk om meer leuke activiteiten (klein of groot) met ze te ondernemen.

Het Witte Huis in Zetten

In Het Witte Huis in Zetten zijn ze voorzien van een mooie grote zolder. Op deze zolder wordt, in samenwerking met een fysiotherapeute, een aangepast beweegprogramma georganiseerd. Dit tot groot enthousiasme van onze bewoners!

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.