ALZHEIMER TE ACHTERHALEN DOOR MIDDEL VAN BLOEDTEST

Volgens Amerikaanse onderzoekers is het, door middel van een bloedtest, mogelijk om Alzheimer met 100% zekerheid te achterhalen. Dit onderzoek is gedaan met behulp van 236 mensen met Mild Cognitive Impairment, ook wel bekend als MCI. Deze deelnemers lieten zich testen op Alzheimer. Door te kijken naar antilichamen kon worden vastgesteld welke van de MCI-patiënten Alzheimer hebben.

Nu.nl meldt dat de gestelde diagnoses correct bleken.

27 Jun


Door dit onderzoek kan bij een MCI-patiënt direct vastgesteld worden of hij of zij ook Alzheimer heeft of dit kan krijgen. Het streven van de onderzoekers is om bovenstaand onderzoek uit te breiden zodat deze in de toekomst in de praktijk gebruikt kan worden. Hoofdonderzoeker Cassandra DeMarshall zegt hierover het volgende: “Onze bevindingen kunnen gaan leiden tot een methode om Alzheimer in een vroeg stadium te ontdekken, op een simpele en betaalbare manier”. Zij zullen de nieuwe methode blijven testen om te controleren of de 100% accuraatheid constant blijft.

Residence

Andelst

Europaplein 1

6673 BT Andelst

+31 488 726080

Residence

Zetten

Stationsstraat 27

6671 AW Zetten

0488 745 112

Heeft u vragen?

Stuur ons een bericht, of bekijk onze FAQ

Wij hebben alle antwoorden op veel gestelde vragen voor u online gezet zodat u gemakkelijk en snel antwoord kan krijgen op uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen kunt u zijstaande gegevens of via ons online formulier uw vraag aan ons sturen. Wij zullen dan uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.