Familieleden zijn altijd betrokken

informatie
kosten en vergoeding
casemanagers
echtparenkamers
respijtzorg
vrijwilligers
caren zorgt
veelgestelde vragen

informatie naasten familie mantelzorg casemanager

Als iemand in uw omgeving te maken krijgt met geheugenproblemen komt er als naasten, familie of mantelzorger veel op u af. Waarschijnlijk is deze situatie nieuw voor u en heeft u vast een heleboel vragen. En ook voor uw naasten verandert er veel en leidt het tot onbegrip, boosheid en soms ontkenning.

Ooit komt dat moment dat thuis wonen niet meer gaat. Maar wanneer is dat? En waar gaat u dan wel wonen? Met welke zorg? Kunt u nog blijven samenwonen? En wat kost dat allemaal? U vindt hier alle informatie die u zoekt.

Handige informatie

Artemis heeft diverse informatie overzichtelijk op een rij gezet, zoals de informatieve folder “Dementie, en dan?” van Alzheimer Nederland en ons eigen Stappenplan waarmee u stap voor stap door het hele proces van verhuizen naar een zorgorganisatie heen gaat.

Overzichtelijk en voorzien van tips, zodat u weet waar u (straks) aan toe bent. Daarnaast organiseren we meerdere keren per jaar voorlichtingsavonden, waarbij alle stappen uitgebreid aan bod komen en er ruimte is voor uw persoonlijke vragen.

Kosten en vergoeding

Wonen in een woonzorglocatie kost geld. Ook bij Artemis. Deze kosten bestaan uit kosten voor zorg en kosten voor wonen. Zowel de kosten voor onze zorgverlening als de kosten voor wonen hangen van verschillende factoren af. Belangrijk voor familie of naasten: bewoners die in een regulier verzorgings- of verpleeghuis wonen (intramuraal) betalen een hogere eigen bijdrage voor de geleverde zorg dan mensen die zelfstandig wonen en waarbij de zorg aan huis wordt geleverd (extramuraal wonen). Bewoners van Artemis wonen zelfstandig (dus extramuraal) en betalen dus een lagere eigen bijdrage voor de benodigde zorg.

DE 8 STAPPEN VOOR NIEUWE BEWONERS

downloads
contact met Artemis
bel mij terug
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd! Zoals met de duofiets, waarbij mijn vader veilig en verzorgd de Betuwe kan zien. Geweldig!

Er wordt goed geluisterd naar de wensen en zonodig worden er aanpassingen gedaan.”

Artemis heeft een gezellige huiselijke sfeer. De zorg is uitstekend.”

Het Witte Huis is een fijne plaats voor onze broer, hij voelt zich hier thuis . De verzorging is heel goed.”

Voor de bewoners is iedere dag wat te doen; en er is liefdevolle verzorging en betrokkenheid.”

Onze moeder vertoefd elke dag in de gezellige huiskamer en heeft daar contact met anderen.”

Moeder doet regelmatig mee aan de activiteiten die georganiseerd worden. Zoals Pim Pam Pet – het leuke spelletje van vroeger.

Voor ons als familie geeft het een fijn gevoel dat onze moeder in goede handen is.”

Zeer persoonlijke begeleiding en top medewerk(st)ers! We laten onze oude 92-jarige moeder met een gerust hart hier verzorgen”

De medewerkers gaan geduldig, zorgzaam en met heel veel toewijding met mijn vader om.”

We zien mijn schoonmoeder weer opbloeien vanaf haar komst bij Artemis.

Er wordt actief aan het geheugen gewerkt door allerlei spelletjes te doen.”

Ze heeft weer zin in het leven.”

De verzorgers zorgen ervoor dat de overgang van zelfstandig wonen naar beschermd wonen goed gaat.”

Vanaf het begin voelt onze vader zich prettig en gewaardeerd. Met veel, héél veel persoonlijke aandacht.”

Het Witte Huis is kleinschalig en de verzorging is erg persoonlijk.”

Mijn vader heeft nog regelmatige heldere periodes en kan dan nog genieten van wat er is.”

Het personeel is heel vriendelijk voor mijn vader, maar ook voor ons als familie.”

Onze bewoners wonen hier, wij zijn als personeel dus bij hun te gast”

Casemanagers

Voor familie en naasten is de weg vinden in alle wetten, regels en zorgmogelijkheden rondom dementie best ingewikkeld. Een casemanager dementie helpt daarmee. Een casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg.

Als de diagnose is gesteld kan de huisarts u in contact brengen met een casemanager in uw regio. U kunt ook zelf kiezen via de website van Dementie Netwerk Nederland.

Echtparenkamer

Speciaal voor echtparen waarvan een van de partners een indicatie heeft beschikt Artemis over echtparenkamers. Op deze manier blijft samenwonen mogelijk, terwijl een van de naasten elke dag de benodigde zorg krijgt. Neem contact op voor meer informatie en het nagaan van beschikbaarheid.

Logeren met respijtzorg

Iedere mantelzorgen kent het dilemma: je wilt je naaste goed verzorgen, maar je hebt ook je eigen drukke leven. Dus moet je af en toe ook aan jezelf denken, al schiet dat er vaak bij in. Artemis begrijpt dat een mantelzorger af en toe ook de eigen werkzaamheden voorrang wil geven. Of een adempauze nodig heeft. Even de batterij opladen. Daarom hebben we Respijtzorg ontwikkelt. Het biedt de mantelzorger de ruimte om voor een korte of wat langere periode de zorg los te laten. De verzorgde is in goede handen bij ons en kan zonder extra kosten meedoen met alle activiteiten.

Meedoen met activiteiten

Veel bewoners vinden het fijn als ze bezoek krijgen van familie en andere naasten. Gezellig samen zijn, in de privacy van hun eigen appartement of kamer. Of in een fijn hoekje van de gemeenschappelijke woonkamer. Maar meedoen met activiteiten is ook altijd mogelijk.

Meedoen met dansen of schilderen? Of zingen of koken? Of naar buiten voor een wandeling of op de duofiets. Sommige familieleden beleven hierin zoveel plezier en voldoening dat ze besluiten vrijwilliger te worden. Een vrijwilliger biedt hulp, ondersteuning of gezelschap aan iemand met dementie. De vrijwilliger doet dit omdat deze iets voor een ander wil betekenen. Het geeft bovendien heel veel voldoening.

Artemis werkt met Carenzorgt.nl

Goede communicatie tussen een bewoner, de familie, mantelzorgers en de zorgmedewerkers is belangrijk. Daarom maken wij gebruik van het digitale communicatiemiddel Carenzorgt.nl Hiermee wordt de onderlinge samenwerking tussen familie en verzorgenden verbetert en worden eventuele vergissingen voorkomen. De familie is meer betrokken bij de zorg, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van hun naaste.

In een beveiligde online omgeving worden individuele en groepsberichten gestuurd, foto’s gedeeld en de agenda bijgehouden. Een erg mooie toevoeging is het levensboek, waarin de geschiedenis van de bewoner door familieleden in kaart wordt gebracht. Iedereen met toestemming leert zo de levensloop kennen en kan de verzorging daarop inrichten. Caren is gratis, snel en handig voor iedereen die te maken heeft met zorg. Of u nu cliënt of patiënt bent, mantelzorger of professioneel zorgverlener.Zo is familie altijd goed op de hoogte van belangrijke en mooie momenten in het dagelijks leven van de bewoner.

www.carenzorgt.nl

Dichterbij dan je denkt

De locaties van Artemis liggen centraal in Overbetuwe en zijn dichterbij dan vaak wordt gedacht. Mooi gelegen in de rustieke dorpen Andelst en Zetten en circa 20 autominuten van Arnhem en Nijmegen vandaan. Bovendien, Artemis kent geen bezoekuren. Bewoners kunnen visite ontvangen wanneer ze maar willen.

Niet gevonden wat u zoekt?

Ondanks onze brede informatie kunt u toch nog vragen hebben. Op de FAQ-pagina vind u de meest gestelde vragen. Mogelijk staat daar het antwoord op uw vraag tussen. Zo niet, neem dan contact met ons op. We helpen u graag!