Bewegen is belangrijk bij dementie

Elke dag bewegen is belangrijk bij dementie, daarom organiseren we vele activiteiten. Zowel in de huiskamer als activiteitenruimte, waaraan bewoners naar keuze kunnen deelnemen. Van bewegen aan tafel tot bloemschikken. Uiteraard wordt er naast bewegen ook natuurlijk een kaartje leggen.

Het blijven bewegen door een bewegingscoach is van belang, maar ook het stimuleren van het geheugen. En als het even kan gaan we naar buiten voor een wandeling. Alle activiteiten zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van leven en het welzijn van de bewoners.

Midden in het leven

We vinden het belangrijk dat bewoners midden in het leven blijven staan. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten met familieleden, vrijwilligers of de buurt. Bewoners kunnen samen met hun familieleden koken, knutselen of een spelletje doen in de activiteitenruimte. Samen met scholen of buurtverenigingen organiseren we regelmatig een huisconcert of een gezellig evenement op ons terrein.

DE 8 STAPPEN VOOR NIEUWE BEWONERS

downloads
bel mij terug
werken bij
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd! Zoals met de duofiets, waarbij mijn vader veilig en verzorgd de Betuwe kan zien. Geweldig!

Voor de bewoners is iedere dag wat te doen; en er is liefdevolle verzorging en betrokkenheid.”

Moeder doet regelmatig mee aan de activiteiten die georganiseerd worden. Zoals Pim Pam Pet – het leuke spelletje van vroeger.

We zien mijn schoonmoeder weer opbloeien vanaf haar komst bij Artemis.

Er wordt actief aan het geheugen gewerkt door allerlei spelletjes te doen.”

Facebook

Bewegen met dementie belangrijk?

Uit onderzoek blijkt ook dat bewegen voor mensen met dementie goed is. Veel ouderen met dementie bewegen te weinig. In tegenstelling tot vele verpleeghuizen organiseren wij zoveel mogelijk activiteiten.

Onderstaande animatiefilmpje verteld onze beweegredenen over het belang van bewegen: