Zorgkosten, bijdrage en vergoeding

Bij Artemis helpen we u graag met uitleg over de zorgkosten en bijdrage. Somatiek en geheugenproblemen komen in iedere laag van de bevolking voor, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt.

We bieden een thuis aan zowel mensen met alleen een AOW-uitkering als mensen met hogere inkomens. We leveren persoonlijke zorg en iedere bewoner heeft een kamer die volledig naar eigen smaak en met eigen meubelen ingericht kan worden. Wat betreft kosten spreken we over bijdrage in verblijfs- en zorgkosten.

Verblijfskosten

De verblijfskosten bestaan uit kosten voor de kamer en service. De inrichting en aankleding van de kamers zijn zelf te bepalen. De verblijfskosten worden betaald uit eigen bijdrage, AOW, pensioen of/en eigen vermogen.

Zorgkosten

De zorgkosten kunnen over het algemeen worden betaald uit het persoonsgebonden budget (pgb) zonder verder eigen bijdrage. Dit is voor iedereen aan te vragen die 24-uurszorg nodig heeft. Kosten voor huis- en tandarts, voor therapieën en bezoek aan een ziekenhuis worden vergoed uit de eigen (aanvullende) zorgverzekering.

Om zorg (pgb) vanuit de Wlz te krijgen, heeft u altijd een indicatiebesluit nodig. Hierin staat welke zorg u nodig heeft. U krijgt dit besluit van het CIZ. Hoe u een aanvraag voor zorg uit de Wlz kunt doen, hoe het CIZ een aanvraag beoordeelt en wat er daarna gebeurt, vind u in ons gratis stappenplan: 8 stappen naar een vertrouwd huis. En wij helpen graag bij de aanvraag (klik hier).

Update 3 april 2020 | “Het kabinet en het RIVM hebben vergaande maatregelen aangekondigd in verband met het coronavirus. Gevolg hiervan is onder andere dat het CIZ een tijdelijke aanpassing van de procedure voor indicatiestelling voor de Wet langdurige zorg (Wlz) hanteert. Met ingang op 3 april j.l. wordt het daardoor mogelijk gemaakt om ouderen acuut op te nemen.”

persoonlijke verzorging

Belangrijk om te weten

Bewoners van Artemis wonen zelfstandig en betalen dus een lagere eigen bijdrage voor de benodigde zorg. Deze besparing kan behoorlijk oplopen. Weten hoeveel? Wij rekenen het graag voor u uit.

HANDLEIDING VOOR CAK AANVRAAG

downloads
bel mij terug
werken bij
Onze bewoners wonen hier, wij zijn als personeel dus bij hun te gast”

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken?

Vindt u dit ingewikkeld en wilt u een goed beeld van wat u gaat betalen en vergoed krijgt? Neem vrijblijvend contact op met onze zorgmanager Dorien van Put via telefoon: 0488 72 60 80

Service

Alle bewoners genieten een all-in service, zonder bijkomende kosten. Dit bestaat onder andere uit:

 • alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner), fruit, drank, koffie en thee

 • gas, water en elektra

 • verzorgen van de was

 • internet, televisie en telefonie

 • schoonmaak van de kamer of appartement

 • inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

 • activiteiten voor alle bewoners

 • kleine klusjes in de eigen kamer of appartement

 • algemeen onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke tuin

Persoonlijke kosten

Sommige kosten vallen buiten de all-in service. Dit zijn persoonlijke kosten, zoals:

 • specifieke verbouwing kamer op wens van de bewoner

 • stoomgoed

 • toiletartikelen

 • genotmiddelen, zoals tabak

 • kapper, schoonheidsspecialist

 • zorgverzekering & CAK bijdrage

Logeren met respijtzorg

Speciaal voor mantelzorgers heeft Artemis Respijtzorg ontwikkelt. Het biedt de naaste de ruimte om voor een korte of wat langere periode de zorg los te laten.

Artemis biedt de tijdelijke gasten volledige ondersteuning en verzorging, zoals in een zorghotel. Door een intakegesprek weten we precies wat onze gast wel en niet nodig heeft en fijn vindt. Ons doel is uw naaste met deze overbruggingszorg zich snel thuis te laten voelen. Ontvangt uw dierbare verpleging van de thuiszorg? Dan kunnen zij dit vanzelfsprekend bij ons voortzetten.

Artemis biedt logeren voor € 110,- per etmaal. Dit is een all-in tarief met onder andere: een veilig logeeradres, 24 uur toezicht, alle maaltijden en deelname aan activiteiten, wasserette, bedlinnen, internet en eigen telefoon.

lees meer over logeren